tisdag, oktober 05, 2010

En heldag i Tianjin !
Klockan 08:00 bankade familjen Hellberg på porten till 321 och ville åka till Beijing's södra tågstation. Det var nämligen härifrån som vi skulle ta snabbtåget till Tianjin som ligger 10 mil utanför Beijing. David hade fixat biljetter för att ta oss från Beijing 09:30 till Tianjin på 30min i snabbtåg med en topphastighet på dryga 330km/h. Vi började med att ta oss via kanalen till Heping Street (typ Wanfujing Street i Beijing) och strosade rundor innan vi intog en näringsriktig lunch.
Efter lunchen bar det av i Taxi mot Tianjin's motsvarighet till London Eye, ett 120m högt Pariserhjul liggande mitt i en bro mitt över kanalen. En mycket härlig upplevelse !
Efter en lite längre promenad längs kanalen mot China Town gav vi upp och hoppade in i två stycken moped Taxi som tog oss till China Town's entré. Här vimlade det av folk som gick runt och tafsade på allt möjligt krimskrams. En mycket mysig upplevelse och vi tyckte att det vi såg av Tainjin var mycket fräschare, pittoreskare och lugnare än det vi är vana vid från Beijing.
Naturligtvis blev det ännu ett snabbtåg hem till Beijing och eftersom klockan blivit mycket beslutade vi oss att äta på Brown Door innan vi åkte hem och sa tack och adjö till våra resekamrater. Summa kardemumma en mysig upplevelse i en underskattad stad i Kina.

1 kommentar:

Ditte sa...

Visst är Tijanjin underskattad!
Vi har varit där några gånger och alltid hittat nya upplevelser. Mycket lugnare shopping än Beijing är det också.
Ni ser ut att ha haft en mysig dag!
Njut av slutet av ledigheten!
Många kramar och hälsningar till er alla.
Ditte

Site Meter