onsdag, september 22, 2010

Moon Festival på Muren !
Idag firas Moon Festival och alla är lediga från skola och arbete. Efter 1 veckas regn så visade väder gubbarna fint väder för Onsdagen och därför planerade vi in en dag på Kinesiska Muren. Klockan 08:45 bar det iväg, men vi hann inte så långt innan vi blev fast i en stängd tull. Jincheng Highway var tydligen avstängd en tid för att någon viktig person skulle passera. 30min senare var vi dock på väg och vädret visade sig från sin allra, allra bästa sida !
Framme vid parkeringen var det något kyligt och tveksamt om en T-shirt skulle räcka, men vi chansade. Efter ett snabbt toa besök och inköp av biljetter trängde barnen ihop sig med Lisen och Jennie medans jag och pappa delade cable car med ett ryskt par. Efter lite Da, Da, Russia, Sweden, Göteborg och Beijing så var vi uppe på terassen. Och vilken utsikt ! Aldrig någonsin har vi varit med om klarare väder i Beijing och vi kunde till och med skåda CCTV byggnaderna från Mutianyu Muren. Även om detta var 11:e gången för barnen och Jennie samt 15:e gången för mig så var det en otrolig upplevelse och vi njöt i fullo av den underbara luften och fina vädret med en vandring på 4 timmar.
Jag, Pappa och barnen hade målet inriktat på ett icke restaurerat torn vilket innebar en liten sträcka på ett överväxt mur område obehörigt för turister. Även Jasper orkade gå hela sträckan och fick uppleva denna märkliga vandring, skogsstig på muren??, och den underbara utsikten från det förfallna tornet. Inte konstigt att Jasper somnade medebums även om storebror trotsade sin trötthet och avslutade kvällen med 1.5 timmes ishockey.

1 kommentar:

Ditte sa...

Oh, vad avundsjuk jag blir! Muren i ett härligt septemberväder!
Får leva på "gamla" minnen.
Har också besökt Muren på många olika ställen, räknad ut att det också var över 15ggr.
Härligt att bli påmind igen!
Hälsa alla de dina och hela familjen Hellberg.
Kramar!

Site Meter