fredag, september 24, 2010

Lama Tempel !
Klockan 08:30 idag lämnade jag och Mamma & Pappa River Garden med Jennie och barnen för att besöka Lama Tempel "YongHe Temple" i Dongcheng district. Yonghe Temple är ett av de största och viktigaste munk kloster och tempel för den Tibetanska Buddismen. Redan 09:10 hade en hel del Kineser intagit området och röken efter alla rökelser låg tät och doftade starkt på sina ställen. Överallt utfördes ritualer och bedjan till Budda.
Vi hade även turen att få uppleva en morgon klass med körande munkar. Det är ett otroligt fint tempel och det är överöst med detaljer, detaljer och detaljer. Det kanske mest imponerande är ändå den totalt sett 26m långa Maitreya Buddha Staty som befinner sig i en av de sista byggnaderna. Statyn är 18 meter över mark och 8 meter under och är utskuren i ett helt stycke från vit "Sandalwood" och transporterades under 3 år från Tibet.
Efter ett lyckat besök på Lama Templet blev det ett snabbstopp i Sanlitun för upphämtning av plätterade ringar innan vi åkte bort till Wanjing för att äta på en Sichuan Restaurang, Mei Zhou Dong Pa, som serverar underbar mat från Sichuan Provinsen. Ovan en utsökt tillagad Kung Pao Shrimp!
Efter lite kaffe och en snabb promenad gick vi bort till Poolen för att svalka oss i den numera svala utomhus poolen. Det blev även en del badande inomhus och bastu innan vi tvättade oss helt rena och gjorde oss fina för ett finare restaurangbesök. Farmor och Farfar hade berättat att de gärna ville äta på Haru en gång till.
Mätta och belåtna traskade vi hem till 321 för lite Fredagsmys och avslappning i soffan ! Sedan bloggning och nu sängen - GOD NATT !!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som en perfekt fredag : )
Haro, är det typ japanskt...Tapanyaki liknande? att kocken fixar maten framför en....
Själv har jag en slö ledighet med varvande huvudvärk/vila och små små utflykter i staden...
/Anna G

Site Meter