fredag, februari 19, 2010

"The Hongkong Peak" och Hongkong Park.
Efter en ny bastant frukost, denna gången via room service, så släntrade vi ut ur entrén och haffade en taxi som kunde köra oss till Peak Tram. Dvs det är den spårvagn som tar en uppför berget till "The Peak" där vi skulle titta på den underbara Hongkong Skyline från ovan. Vi var ute i god tid så det var inte så mycket folk och det var inga problem eller längre väntetider att få komma med vagnen upp. Det enda oroväckande var de tunga regnfyllda molnen som belägrat Hongkong denna dag och det fanns en överhängande risk att det inte skulle bli mycket till utsikt. Dock så skymtade vi en fin utsikt utifrån vagnen och förhoppningarna ökade. Väl uppe på ändstationen fick man ta ytterligare en 4 rulltrappor upp för att komma upp på själva utsiktsplatsen. När vi äntligen kom upp och gick ut hade våra tidigare farhågor besannats. Det var typ 5-10m fri sikt och det enda man såg var en tjock grå dimma. TYPISKT !!!!
- Jaha, då är det väl bara att åka ner igen då ! När vi kom ner en trappa snubblade barnen över en godisaffär som sålde Svenskt godis. Naturligtvis ville de varsin påse och vilken tur att vi har en sådan underbart snäll och klok pappa ! Medan barnen tog tid på sig att välja sina godisbitar hände det otänkbara. Dimman sprack plötsligt upp. Mao så var det bara att försöka komma upp igen för att få sig ett litet smakprov.
Och nu såg man faktiskt en hel del från de 400 meterna över havet. Dock så talar fotot inte riktigt sanning nedan. Även om det var långt ifrån klar sikt så såg man något bättre än vad man kan utläsa av bilden.
Tänk om det varit så här istället !!!

Inga kommentarer:

Site Meter