lördag, april 24, 2010

Sommar Palatset på årets första sommardag !
Idag när vi vaknade var det strålande väder och sommar värme i luften. Därför bestämde vi oss för att dagens utflykt skulle äga rum på Sommar Palatset. Tyvärr så var vi inte ensamma i trafiken och all den ryckiga körningen gjorde Julius åksjuk. Efter lite uppstötning och friskluft så mådde han bättre och vi knallade in genom den Östra portens ingång. Det var bara vi och 500 000 andra Kineser som tänkte ta till vara denna dag på palatset.
Det var lite disigt, men det gick ändå att få fram lite färger på en del motiv. Vi knallade längs sjön för att ta oss till bron som leder över till en liten ö där vi tänkte inta våra medhavda mackor. Barnen tyckte det var toppen att få klättra på stenarna, men de ville hellre ge sig av mot "bergen" så vi knallade tillbaka och började ta oss upp för den backiga gången. På vägen dit hittade jag nedan störtsköna telefon kiosk. Måste vara ganska unik tillverkare !




Efter några timmars smygande längs de gångar Julius och Jasper ledde oss så tyckte vi att det var dax att åka hem. Vi kunde dock konstatera att även om detta var vårt 2:a besök, så har vi fortfarande massor att sevärdheter att avverka. Mao så kommer det att bli ytterligare besök, förhoppningsvis när något färre turister tänkt sak samma. På vägen hem åkte vi inom den tyska slaktaren och handlade lite revben och oxfilé. Medan barnen lekte, Jennie fixade naglar så förberedde jag dagens Gourmet i lugnan ro.

Inga kommentarer:

Site Meter