fredag, april 09, 2010

Bye, Bye Yalong Bay and Horizon Resort & Spa !
Jaha, då var det dax att lämna detta ställe som varit våt fristad i lite drygt en vecka. Vi har konstaterat att strand och boende varit fantastiskt bra. Maten har varit ok, men inte någon höjdare och servicen får man ta med en nypa salt. Det kan mycket väl dröja en 30min mellan första och sista rätt och under tiden har det dukats av i omgångar. Man kan absolut inte klaga på oväsen och hålligång, utan nästan tvärtom, 1 vecka sedan måste man ha lite liv och rörelse. Tur att alla dessa spännande Kineser finns på plats. På frukosten förundras man hur de äter, vad de äter och framförallt vilken mängd de äter !!
På stranden springer de runt och fotograferar varandra i omgångar med alla möjliga motiv och poser. Finns det en snäcka i sanden så skall huvudet läggas sidan om och fotograferas intill. Våra barn var även en hett motiv, men det var inte många som lyckades fånga barnen på sina kameror. Dock var det tydligen otroligt spännande att titta på barnen när de snorklade och vi misstänker att de kanske aldrig hade sett någon göra detta förut. Det är inte många Kineser som är simkunniga så badringar är ett vanligt hjälpmedel hos de flesta vuxna.

Har man inga badbyxor så går det tydligen lika bra med arméns kalsonger och vita tubsockar ! På restaurangen var en av våra öl dåligt kyld vilket jag påpekade och menade att den ville vi inte ha! Tror du jag blev lång i näsan när de kom tillbaka med samma öl istället för en ny fast i en hink med isbitar !!!!??? Fyndigt eller dumdristigt!? Hursomhelst så finns det ord för allt detta oxå, FED UP, så det skall faktiskt bli ganska skönt att åka hem. Men vi kommer naturligtvis sakna denna underbara miljö och leva på detta ett bra tag framöver.
Mattias Lindberg heter jag och rapporterar direkt från Yalong Bay, Sanya Hainan.
Tack och God Natt!!

2 kommentarer:

ted lindberg sa...

Vad vi har varit nyfikna på denna skalperade son men det var väl OK nu när det gått en vecka och vuxit några mm. Du satte väl den i krysset eller!!
Alla hälsar
genom Ted

Unknown sa...

Japp, men igår så åkte trimmern fram igen så idag är det åter 3mm som gäller. Det blev tyvärr inte i krysset, jag valde att snurra upp målvakten så att jag kunde rulla in bollen lite lagom retfullt !

Site Meter