lördag, januari 16, 2010

En heldag i NanShan Ski Village
Idag klockan 09:00 bar det mot ännu ett äventyr i Kina. Vi skulle nämligen ge oss iväg och åka skidor i Nanshan Ski Village. Utöver familjen Lindberg var det även Lisen, David, Max och hugo Hellberg som åkte tillsammans med Lisen's mamma och Svenska Skolans Rektor Mona Nyberg. Efter att vi sammanstrålat utanför Leman Lake så åkte de två bilarna mot JinCheng highway med destination NanShan.
45 minuter senare körde vi in på den stora parkeringen och satte på oss skidkläder innan vi betalade entre för att komma in i själva anläggningen. Först skulle vi betala och hämta ut de för beställda liftkorten (Låter man en Kines ringa och boka innan är det halva priset !!) innan vi gav oss in för att prova ut skidor, pjäxor och hjälmar. Det går dessutom att hyra skidkläder vilket är en helt underbar service. 20 minuter senare stegade vi ut och begrundade de olika nedfarterna och liftarna innan vi bestämde en fika tid och splittrade oss.


Jag, Jennie, Julius och Jasper tog oss till barn backen så att Julius och Jasper kunde få prova på hur det är att åka skidor. Det tog inte lång tid innan Julius ville prova liften upp och två åk senare svängde han som värsta slalom åkaren. Även Jasper visade prov på sin balans och åkte ner med Jennie springande efter sig. Efter en underbar lunch ute i solen var det sedan dax att fortsätta skidåkningen. Denna gången följde jag och Julius med de andra till de lite större backarna och Jennie och Jasper fortsatte i barn backen.
Nu åkte tom Jasper själv i liften och utför gick det oxå vädigt bra.
Efter 14:30 fikan gav Jasper upp skidåkningen och ville gå och leka vid snö grottorna och vi andra passade på att ta dagens sista åk timme till att testa nya nedfarter. Det gick fantastiskt bra för Julius och han tyckte det var så himla roligt.


Under bilfärden hem pratade bara barnen om när vi kunde åka nästa gång till pappas stora glädje. Det här var en helmysig utfärd som passade alla väldigt bra, och bättre väder kunde vi inte önskat med 1 minus och strålande sol - WOW !!!!

1 kommentar:

ted lindberg sa...

Hej, det såg väldigt mysigt ut, får mig att sakna Sälen, kanske vi skall titta på vintersemester nästa gång!
Hälsningar Eva&Ted

Site Meter