måndag, april 25, 2011

GLAD PÅSK Önskar Vi Alla !
Naturligtvis har Påsken bjudit exakt på det den bör göra, dvs Öl, Sill och Snaps. Detta intogs på självaste Påskafton, men Påsken hade ju börjat betydligt tidigare än så. Jag hade tagit mig ledigt redan från Tisdagen och ägnade mig åt barnen, men oxå en del sysslor och ärende som måste göras. Det fina vädret hade redan infunnit sig, men på Skärtorsdagen när vi skulle inleda Påskfirandet på allvar kom även värsta sommarvärmen som på beställning. Det var lite Hockey kompisar som skulle komma på besök och tänk hur lyckat det kunde bli med väder, mat, lek och umgänge.
På Långfredagen var inte vädret mycket sämre och det fick bli en härlig dag utomhus med promenader, lek och grillning. Dock något slitna efter Torsdagens bravader. Lördagen börjades med matlagning och motion innan lunch och sedan en tur till Råådalen för promenad med barnen.
Otroligt vackert i Råå Dalgång med forsande vatten
......och Vitsippor i full blom

På eftermiddagen vankades det påskmiddag hos Mormor och Morfar. Först åt och snapsade vi glatt innan det var dax för äggmålning. Efter detta började vi leka i trädgården vilket både barn och vuxna tyckte var fantastiskt roligt. Efteråt var det lite friare aktiviteter och barnen passade på att leka med överblivna ägg och inlines.
Inlines åkning med kusinerna på Härslövs skola
Påsk lekar i Mormor & Morfars trädgård. Allt från äggrullning till pilkastning !

Idag hämtade vi upp Farmor och Farfar tillsammans med min syster med familj för att ta dem på piknick. De hade nämligen firat 40-årig bröllopsdag och detta tänkte vi inte kunde firas bättre än en heldag med barn och barnbarn på mysig plats. Först hade vi tänkt åka till Kullens Fyr men efter vårt besök i Råådalen dagen innan bestämde vi oss för att korta ner bilturen och njuta av Vitsipporna längs Råå-ån !
40 årigt bröllopsdagsfirande i Råå dalgång !
Naturligtvis med rigoröst fikabord !

1 kommentar:

ted lindberg sa...

Di gamle hade en underbar dag tillsammans med barn, respektive och barnbarn. Tusen tack

Site Meter