söndag, augusti 23, 2009

Vid Birdnest utflykten förra helgen passerade vi utanför China Nationalities Museum, men väntade med att gå in. Efter lite konsultation med vår kära Ingeborg bestämde vi oss för att ta en av dagarna denna helgen och åka dit.
Det är ett jätte stort område i anslutning till Olympiska centrum med byggnader och natur som skall spegla de 56 olika nationaliteterna i Kina.

Det var fantastiskt mycket roligt att titta på och på en del ställen visades ceremonier, danser, sånger mm från respektive folkgrupp. En av höjdpunkterna var den berömda vattenstänkar ceremonin, vilket jag tycker är så typiskt för det kinesiska folkslaget. Nämligen att skapa en ceremoni för att få leka en sväng och tramsa med vatten.




Efter 3 timmars vandrande hade vi precis passerat bron som delar museet i två lika stora områden. Vi bestämde oss för att detta var vad barnen klarade av i den 35 gradiga solhettan och tänkte att vi kunde spara andra halvan till när Jennie's brors familj kommer.
Dock så vill vi varmt rekommendera detta till folk som kommer på besök.
Naturligtvis blev det pooldopp så fort vi kommit hem för att svalka ner oss. Kanske en och annan bärs slank ner oxå, jag kommer inte riktigt ihåg !

Inga kommentarer:

Site Meter