tisdag, juni 08, 2010

Xi'an (Western Peace) en välbesökt stad i Kina
I Måndags klockan 05:45 hämtade en Taxi upp våra nästintill nykomna gäster för att köra dem till flygplatsen. Jag hade bokat en 2 dagars resa till Xi'an via West China Adventure Tours med fullspäckat schema. Idag kom de hem efter två hektiska dagar med guidade turer på flera ställen i Xi'an, mat och underhållning.
Xi'an är en av de 4 stora historiska huvudstäderna i Kina framförallt sedan den varit huvudstad under några av de viktigaste dynastierna i den Kinesiska historian som Zhou Qin, Han, Sui och Tang dynastierna. Xi'an erbjuder en 3100 årig historia, men är framförallt mest förknippad med UNESCO listade världsarvet "Terracotta Warriors".
Naturligtvis var det Terracotta Armén som var huvud attraktionen men Peter och Angelica hade nöjet att bo precis sidan om den väldigt gamla och välbevarade Goose Pagoda.

1 kommentar:

ted lindberg sa...

Hej, det såg intressant ut kanske något för oss som alternativ till muren eller!Idag 10 juni(i Kina) firar Ni väl Ert Jubileum (vad det nu är) vi längtar till Ni kommer hem. Grattis!

Site Meter