torsdag, december 31, 2009

Raket Jakten !
Imorse kom vår Ayi, Yang, klockan 09:30 och var väldigt glad. Hon hade nämligen försökt i en vecka att skaka fram fyrverkerier till oss utan att lyckats. Varje dag hade hon ringt släkt och vänner för att förhöra sig om var man kunde köpa fyrverkerier, men utan lyckat resultat. Men idag kom hon glad i hågen och berättade att hon fått napp och skrev hastigt ner adressen på ett papper till chauffören.
Efter vår cross sejour nere vid kanalen gav jag, Anders och Micke oss iväg på raket jakt. Vi korsade Capital Airport Road och körde längs med kanalen förbi ridskolor och enormt fina Expats kvarter innan vi så småningom närmade oss byn. Byn med stort B. Eller byn som gud glömde. Anders lyckades fånga blicken på ett par pjäser som stod utanför ett skjul och ropade till chauffören att stanna. Efter en intressant Kinesisk konversation hoppade kvinnan på en el cykel och tecknade åt oss att följa efter. Vi hoppade in i bilen och följde kvinnan sväng efter sväng, längre och längre in i byn. Till sist fick vi parkera bilen och gå eftersom gångarna blivit för trånga och kom in i en liten gränd där kvinnan öppnade en dörr och blottade sitt förråd.
Jag och Anders började ivrigt att rota bland godsakerna samtidigt som prutningen börjat.
Till sist 570 Yuan fattigare packade vi en flak el cykel med våra pjäser och tog oss till bilen.
Fantastiskt nöjda styrde vi hemåt för att fräscha till oss inför kvällens aktiviteter.

Här ser ni en av pjäserna vi köpte som kunde släppa iväg 49 vackra raketer inom loppet av 45-60 sekunder. Undrar vad tullen säger om jag lastar några i min container hem ?

Inga kommentarer:

Site Meter