onsdag, februari 11, 2009

Måndagen den 9:e Februari avslutades det Kinesiska nyåret med nya festligheter och firande. Det är någon typ av Lantern-festival vilket firas mer eller mindre runt om i landet. I Peking var det mest med fyrverkerier och efter avslutningen så blir det förbjudet med raketer och smällare innanför 5:e ringvägen. Kan säga att detta faktiskt är ganska skönt. I dessa oisolerade hus känns det som om de smäller i vardagsrummet. Och för den som ej sett vad som går att köpa här så finns det alltså knallerband som innehåller motsvarigheten till MAGNUM- smällare (de som förbjudits i Sverige) och rullas ut på marken detta uppgår till en 5-10m !!!!!
Resultatet: pajade trummhinnor och en stor bunke pappersansamling.




Som så många gånger händer det naturligtvis att smällare eller raketer inte uppför sig som det anstår en välgjord raket och resultatet kan ni själv se !!!

Denna gången var det ett av Pekings nya riktmärke som fick sig en rejäl brännskada. Något som skulle bli ett nytt fint Hotell och som det jobbats dag och natt med för att färdigställa fasaden inför OS invigningen är nu ett brandskadat metall skellett. Dessutom har väl platschefen, Mr Tritter, ett jobbigt liv eftersom det tydligen gått ut ett meddelande till alla anställda att lägga 19RMB var för ett gemensamt fyrverkeri som skulle äga rum på Måndagen klockan 20:00.
20:10 står sedan byggnaden i lågor. Hmm, tror inte det är läge för att rycka på axlarna och säga -Shit happens !??

Inga kommentarer:

Site Meter