måndag, november 29, 2010

08:45 Brakade helvetet lös på River Garden 321 !
Idag klockan 08:45 stormade Kineserna in i huset och fyllde det med kartonger, förpacknings material och mindre trevliga odörer ! Först skulle allt packas innan de börjar bära ut allting. Men, de här Kineserna drar inte benen efter sig och jag är väldigt imponerad över deras näsa för volymerna. De bar ut nästan exakt så många kartonger som gick in i en lastbil så det inte stod ute i onödan. Klockan 16:00 lämnade de huset för att tömma lastbilarna i vår Container någonstans i Beijing. Imorgon samma tid tar de det resterande sakerna och alla lådor blir ett minne blott !!
Allt förpackades efter konstens alla regler så att sakerna skyddas väl !

De som går att demonteras, demonteras och packas in i små kolli !

söndag, november 28, 2010

Söndag och 1:a Advent 2010 !
Det är banne mig helt ofattbart, men tydligen sant ! Idag är det 1:a advent och mindre än 1 månad till Julafton. Men, 1:a advent eller ej så skulle det bli bullar till frukost så det var bara att klä sig varmt och trampa iväg. Det märktes att det var tidigt idag och gatan lång ovanligt lugn, endast en del frukost gäster kantrade vägen.

Från klockan 07:00 kan man köpa de väldigt goda bullarna från bageriet på Euro Plaza
Man taver vad man haver ! Det fick bli en annorlunda adventsljustake i år !
Naturligtvis har River Garden redan smyckats från topp till tå ! Halloween ut och Julen in !
Efter en härlig frukost bar det iväg med hast till IKEA för byte av madrasser. Vi hade tänkt att ta med våra sköna madrasser till Sverige, men när jag skulle stoppa i ersättnings madrasserna igår morse insåg vi att dessa inte hade samma storlek. Mao bara att bita i det sura äpplet och ta sig till Ikea för ett byte. Jag har sagt det tidigare men upprepar igen Söndag+Ikea+Beijing=Mission Impossible !!! Det är som Ullared i kubik och får även den starkaste och tappraste att sjunka ihop i ett hörn och tjuta som en unge. FRUKTANSVÄRT !!!
Efter denna mardröm åkte vi vidare till Auchan (inte mycket mindre folk här) för att köpa vaccum påsar. När detta uppdrag oxå slutförts promenerade vi bort till Carrefour för att besöka det nyöppnade Burger King. Dagen avslutades med lek och promenader i det sköna vädret innan det var dax för en silla macka och lite mer packning. Imorgon kommer flyttgubbarna och börjar packa för avfärd !

lördag, november 27, 2010

Det sista Hong Qiao besöket innan avfärd till Sverige !
Idag vaknade vi tack och lov en timme senare än vanligt och det var otroligt skönt. Men, idag går det ej att dra benen efter sig. Så efter en frukost bestående av risgrynsgröt och saftsås skulle det bli packning på förmiddagen och ett sista besök till HongQiao på eftermiddagen. Jag och Jennie for runt som skottspolar i huset medan barnen roadesig själva på sina rum. Efter intensivt packande i några timmar var det dax att inta lunch. Och idag var det inte vilken lunch som helst utan hela kylen var smockfull av gott från gårdagen.
Så efter en sill tallrik med Öl och Snaps klarar även jag ut en tur till Hong Qiao utan att visa sur min !
När vi kom ner till HongQiao (Fick idag veta att det betyder Hong=Röd, Qiao=Bro) försökte vi leta upp en lagerlokal bakom själva Pearl Market med ett "mini market". Det tog en liten stund, men sedan lyckades vi hitta rätt. Tyvärr var det bara Jennie som lyckades hitta något att ha på detta nya ställe. Efter lite sparsamt shoppande och en hel del avsked så bar det av hemåt. Det fick bli en matleverans från Little Italy medan vi fortsatte packningen.

fredag, november 26, 2010

After Work a la Christmas Spirits !
Klockan 17:00 idag började glada vänner ringa på dörren till hus 321. Här möttes de av Juldukning, Julmusik och dofter av glögg. Det var nämligen med Glögg och Pepparkakor som vi hälsade alla varmt välkomna. Efter lite mys i soffan var det dax att hugga in på det primitiva Julbordet och sedan sätta sig till bords och njuta av gott och glatt sällskap. Till Julbord hör naturligtvis snapsen till och med snapsen följer alltid snapsvisorna så snart var det fullt ös kring bordet. Idag var det HVEN snapsen som fick äran att smörja strupen värma magen. Efter att sedan ha vilat magen en stund och fått en del av julmaten att smälta undan var det, som sig bör, dax för risgrynsgröt med lite varm hallonsås. Under efterrätten visade Jasper stort mod genom att glatt visa inför 20 åskådare att han minsann lärt sig läsa. Otroligt duktigt tycker vi !!! Efter detta hade även jag en liten överraskning som jag visste skulle få liv i barnen och jag hade knappt hunnit säga fyrverkerier färdigt förrän barnen stod färdig klädda i hallen.
Efter detta färgsprakande spektakel fortsatte vi att ha trevligt en stund till.
Glögg och tilltugg som en aptit retare ! Sedan var det dax att hugga in på Julmaten!
Naturligtvis var det Julmusik från iTunes !
Det är viktigt med sånger när snapsen väntar i glaset !
Ömsom mat ömsom sång och skålande !
Efterrätt, Kaffe & Avec ! Modiga Jasper läser för alla !

torsdag, november 25, 2010

Mattias Glögg Glaze:ade Revben
Igår var det Jansson's frestelse och idag är det revben på "att göra" listan. Imorgon är det After Work för Svenska skolan's personal och vi hade tänkt bjuda på ett Julbord. När jag var i Sverige i början av November hade jag lyckats bära med mig, Brunkål, Risgrynsgröt, Kavring, Sill och Ansjovis så att det skulle bli så svenskt som möjligt. Igår var det alltså grilliering av skinka och Jansson's frestelse på programmet och idag var det dax för de Skånska revbenen. I julen ära koktes revbenen i buljong med glögg från Ikea och sist så glaze:ar jag dem med Glögg från Sverige, årsglöggen 2003 !

söndag, november 21, 2010

Laser gun War i Xilong Parken
På schemat idag stod det KALAS med stora bokstäver eftersom det krävdes en lite större insats från föräldrarna. Det var nämligen Axel som hade bjudit sina kompisar på ett Laser Gun War Kalas i en park i Beijing. Klockan 09:15 gav jag och Julius oss iväg och hämtade upp David och Max på vägen. Förrutom kompisar krävdes det 4:a krigande föräldrar varav Jag och David var två av dessa.

Väntan inför det som komma skulle ! En kort runda i Parken gjorde mig uppmärksam på denna underbara skylt.

Julius och "Sniper Axel" gjorde sig beredda !
Efter en rejäl genomgång av regler och förehavanden började kriget. Det blev tre olika spel med olika uppställningar och barnen tyckte det var riktigt roligt, dock inte lika roligt som de 5 papporna som var med. Resten av dagen gick åt till lite diverse aktiviteter och lek. Och då sitter man här en Söndag kväll igen och avrundar helgen och förbereder inför Måndagen. Hoppas ni haft en god helg !

lördag, november 20, 2010

Lördags aktiviteter
Idag är det Lördag igen och det är helt otroligt hur veckorna flyger iväg. För mig blev det ytterligare en risig natt med alldeles för mycket hosta för att få en sammanhängande sömn. I vilket fall som så steg jag upp klockan 08:00 och cyklade bort till Tyska Bageriet för lite bullar. Sedan tog vi det lugnt med frukost och hann även med lite packning innan vi gjorde oss klara för avfärd.
Vi började med ett besök på Lido så att Jasper kunde byta ett par jeans samt få lite nya tröjor. Jag passade även på att fylla på mitt otroligt stora jeans sortiment med 3 nya par :) . När vi var nöjda på Lido var det dax att hitta ett matställe och efter lite dividerande beslutade vi oss för Pizza Hut och avslutade lunchen med varsin Latte på Star Bucks.
Direkt efter lunch körde vi bort till Decathlon igen och idag var det jogging skor på lappen ! När vi sedan kom hem var det dax att utnyttja det sköna vädret så jag och Jennie passade på att ta en promenad och svänga inom skräddaren för att beställa en skjorta till Jasper. Eftermiddagen avslutades med mera packning innan vi promenerade bort till Haru för lite god Teppanyaki.

Som vanligt alldeles vansinnigt, förträffligt gott !!!!
Sedan blev det lite Lördags godis och film i soffan.

onsdag, november 17, 2010

5 Yuan Working Lunch !
Efter influensa kulmen på kontoret i Måndags beslöt jag mig för att stanna hemma på Tisdagen. Det fick bli lite sporadiskt arbete hemifrån med ömmande hals&öron, rinnande näsa och yrsel. Idag var det inte mycket bättre så det fick bli ytterligare en dag hemma. Jag gjorde så gott jag kunde med arbete hemifrån och vid lunchtid stack Ayi in huvudet genom dörren med min lunch -- En 5yuan's lunch från ett av de mobila köken utanför Jenny Lou's -- som var helt ok !
Så fort Jennie kommer hem så är det ömsom shopping, ömsom packning. Nu har faktiskt även jag bidragit en del och åtminstone börjat lägga in saker som sedan skall ner i lådor. Vårt gästrum har inte riktigt plats för några gäster längre. När jag i förra veckan gick runt i vårt hus i Sverige och insåg att det är fullt möblerat med fulla garderober undrade jag var FASIKEN skall vi sätta 40 kubikmeter ???? Nu när jag tittar på alla lådor här i Kina undrar jag igen " Hur i HV3 skall vi få plats !?

söndag, november 14, 2010

Tavel och Lergubbs inköp på Panjiayuan Market
De som vill kan komma klockan 04:30 på Lördagar och Söndagar till Panjiayuan Market eller Antik marknaden om man vill ha bästa pris. Eller så kan man göra som vi som intog frukost i lugn och ro innan vi åkte hit för att hitta en tavla och ett par lergubbar ! Någon timme senare satte vi oss nöjda i bilen med 3 tavlor och 2 lergubbar som skall smycka vårt hem i Sverige och påminna oss om tiden i Kina. Det var nu lunchdax och eftersom min klocka var klar för avhämtning begav vi oss till Pearl Market för att äta och hämta upp klockan. Mätta och belåtna åkte vi sedan vidare till Decathlon för ytterligare inköp innan kaffesuget blivit för starkt. Efter kaffe så cyklade vi till Jenny Lou för att handla dagens middag och sedan var det dax att tillreda Söndagens exklusiva middag. Kvällen avslutades med dusch och Wii !!!!
Julius och Jasper var mäkta imponerade av de rejäla stenpjäserna på marknaden
Här lägger man ut sin filt och placerar ut sina föremål man har till försäljning

Det dröjde inte så länge innan vi hittade våra underbara lergubbar !
GRATTIS På Fars Dag !
Idag vill vi passa på att hylla våra pappor på Fars Dag ! Hoppas att ni får en fin dag och blir bortskämda av era barn som fortfarande inte flytt landet ! Många kramar från ett strålande Beijing.

lördag, november 13, 2010

Då var det äntligen helg igen !
Det har varit en minst sagt hektisk vecka i Lund och när jag satt på flyget tillbaka till Beijing på Torsdags natten hade man dåligt samvete för alla som jag inte hunnit träffa. Nåja, vi är ju snart tillbaka igen ! Barnen, åtminstone Jasper, var själaglad när jag dök upp i sista stund för att hämta efter skolan. Sedan blev upp packning, lek, och dusch innan Fredags mys i soffan. Jag var som vanligt helt slut och lämnade in strax innan 21:30.

Men idag är det nya tag ! Jennie steg upp tidigt för att göra Lisen följe till Hong Qiao och Yashow. På Hong Qiao mötte de även upp Iris, Anna, Samina och Ditte. Med andra ord en riktig kollega-shopping !
Här smaskas det rejält på lunchen !
Janey som sålt typ 30 glasögon till Jennie och till höger den sk "Snö Tanten"

Hemma tog grabbarna det lite lugnt och förberedde för en riktig Cross Lördag. Men först blev det en rask promenad och en sväng på Euro Plaza för att beställa lite skjortor. Efter detta blev det en gourmet lunch innan hojarna fick sin sista magiska "touch".

12:45 bar det iväg till cross banan och en stund senare lastade vi ur bilen. Även om jag fått igång Julius hoj strax innan vi åkte ville den först inte, men till slut gick den igång. Och naturligtvis var det Jasper's som skulle börja krångla, men lite skruvande och hjälp från Juliusfinger fick vi igång även denna. Och sedan kördes det för fullt i 2h !

Som sagt efter 2hrs idel körning gav vi upp och masade oss hemåt. Naturligtvis fick vi göra ett Pitstopp hos Tony Sidecar för att lämna Jaspers hoj som bara dog precis när det var dax att åka hem. Efter en välbehövlig dusch snodde vi om till lite mer passande kläder och avslutade kvällen med Sizzling Fajitas och ett par Mojito's/Frozen Margherita på Blue Frog !!!

söndag, november 07, 2010

på väg

Jaha, då har man än en gång sagt hejdå till familjen för att ge sig av på tjänste resa. Även efter mer än 2 år utomlands känns det märkligt att åka på tjänste resa till Sverige. Hoppas att mina älsklingar får det bra hemma!
Published with Blogger-droid v1.6.3

lördag, november 06, 2010

Idag har det varit full rulle!
Idag är det Lördagen innan jag åker till Sverige, så då måste man passa på. Jag började med en rask promenad medan Jennie fixade till sig för att åka till stan. Det var så otroligt skönt så när Jennie åkte passade jag på att springa en mil. Efter lite lunch på McDonalds kom Jennie tillbaka och medan barnen lekte cyklade jag till Beidong för att beställa en markis. Det blev dessutom några tallrikar och skålar ! Sedan bar det av i hast till Doktorn för att kolla lungor och dylikt eftersom barnen dragit på sig en otäck hosta. Det var inget utöver det vanliga för en förkylning så doktorn gav klartecken för båda barnen. Efter ytterligare en promenad var det dax att göra sig i ordning för kvällens festligheter hos Samina, men det var nästan synd att dra in barnen för duschen när de hade så mysigt på gatan. Det skulle bli Indisk fest på OrchidGarden i närheten av WAB. Efter ett par rundor hittade vi till sist Samaina's fina hus, och vilken god mat de hade lagat !
Så mycket fina grejor ! Vad skall jag välja ?
På väg till Beidong, undrar om de rensar kanalen eller om de fiskar !?
Barnen leker på gatan !
Site Meter